telefon:

06-20/977-1125

e-mail:

info@otelem.com

cím:

1052 Budapest,

Régiposta u. 5. I. em. 2.

4-es kapucsengő

Az Öt Elem Életmód Központ munkatársa

Sokan úgy gondolják, hogy a fogszabályozás egyetlen célja, hogy a rendezetlenül álló fogak okozta esztétikai problémát orvosoljuk. Természetesen ez is fontos szempont, de a fogak helyzeti vagy alaki rendellenessége komoly rágási és fonetikai problémát is okozhat, amely ha hosszú ideig fennáll, akár ízületi elváltozást is előidézhet, illetve a torlódott fogak tisztíthatósága jóval nehezebb ezekben az esetekben, amely fokozottabb fogszuvasodást és fogágybetegséget vonhat maga után.

Korai felismerés

Fontos szerepe van a korai felismerésnek, mert még fiatalabb életkorban speciálisan megtervezett készülékkel jótékony irányba lehet befolyásolni az állcsontok fejlődését, amelynek eredményeképpen később a fogak elmozdítására csak kisebb mértékben lesz szükség.

Logopédia

Nem elég a gyógyulást csak a kezelőorvosra bízni, pácienseinknek is tevékenyen hozzá kell járulniuk az elvárt eredmény eléréséhez, mert bizony a rossz szokások elhagyása (ujjszopás, nyelvlökéses nyelés, szájlégzés) nagy akaraterőt és sok gyakorlást igényel. Ebben segítséget nyújt a logopédiai kezelés is.

Csapatmunka

A kezelések során több kollégával együttműködve közösen igyekszünk elérni a várt eredményt, amely csapatnak a fogszabályozó szakorvoson kívül tagja a szájsebész, a dentálhigiénikus, a fogászati asszisztens, a fogtechnikus, a gyógytornász, a logopédus és a craniosacrális terapeuta egyaránt. Legfontosabb azonban a pácienseinkkel végzett közös munka a bizalom légkörében.

A fogszabályozó kezeléseink során sokszor használunk kivehető készüléket, amit a hiedelemmel ellentétben nemcsak éjszaka kell viselni, hanem az eredmény érdekében nappal, az iskolából hazatérve, otthon a házi feladatok készítése során is hordani szükséges (min. 14 órát naponta).

Vannak esetek, amikor kivehető készülék használata már nem elegendő, ilyenkor u.n. rögzített készüléket készítünk. Ilyenkor kis fém vagy esztétikus tappancsot ragasztunk a fog külső felszínére, amelyhez kapcsolódó fém ívek és gumik végzik megfelelő erővel a fogak elmozdítását. A fogszabályozó kezelés a készülék eltávolítása után sajnos még nem fejeződik be, mert a fogak az új helyzetükből könnyen visszatérhetnek eredeti pozíciójukba, így eredménytelen lenne minden igyekezetünk. Ezért szükséges még ilyenkor az elért helyzetben kivehető készülékkel stabilizálni őket.

Kapcsolat

Küldje el kérdését, üzenetét most!

* Kötelező mező.

Egyeztessünk telefonon? Hívjon: 06-20/444-9442

Olvassa Facebook oldalunkat is!