Bővebben a Hidrogén terápiáról

Öregedés-bőröregedés

„A hidrogén az élet üzemanyaga.” – vallotta Szent-Györgyi Albert. Japán és amerikai kutatások ezt be is bizonyították: a molekuláris hidrogén a legkisebb és egyben legerősebb antioxidáns, mely méreténél fogva képes bejutni a sejtek belsejébe és a szabad gyökökkel egyesülve vízzé válni.

Mik azok a szabad gyökök?

szabadgyok

Párosítatlan elektront tartalmazó molekulák, melyek nagy intenzitással keresnek párt maguknak, tehát könnyen reakcióba lépnek más vegyületekkel, melyektől elektront rabolnak el.

Mit kell tudni róluk?

Alapvetően a szervezetben végbemenő anyagcsere folyamatok során keletkeznek vagy pedig külső forrásból jutnak a testbe, pl. kipufogógáz belégzése, dohányzás, ionizáló sugárzás és erős napfény hatására. Mivel a szervezet egy remekül összerakott egység, így megtalálta a módját annak, hogy a szabadgyököket felhasználja saját céljaira. Az oxigén eredetűeket arra használja, hogy elpusztítsa velük a szervezetbe behatoló mikroorganizmusokat. Ha a kelleténél több szabad gyök kerül a szervezetbe, akkor viszont az egyensúly felborul és a szabad gyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is.

Antioxidánsok

Az antioxidánsok védőpajzsként működnek az ártalmas szabad gyökökkel szemben. Az egészséges szervezet elegendő antioxidánst termel ahhoz, hogy közömbösítse a szervezetben keletkező, ill. a környezetből bekerülő szabad gyökök pusztító hatását. A sejtek antioxidáns termelő képessége viszont egyéni szinten eltérő, és az életmódtól és életkortól erősen függő a mennyisége a testben.

A hidrogén a legerősebb antioxidáns

Egyes antioxidánsok az által képesek semlegesíteni a szabad gyököket (+), hogy negatív (-) töltés átadásával megszüntetik azok gyök állapotát. Ilyen a molekuláris hidrogén is. Egyedülálló antioxidáns, mivel szelektív hatása a valóban ártalmas szabad gyököket semlegesíti csak. A H2 molekula, a legkisebb molekula méretét tekintve, így képes átjutni a „vér-agy” gáton, ezzel elősegítve a gyógyulási folyamatokat.

Bőröregedés

A test és ezen belül a bőr öregedésének is fő oka a túlzott szabad gyök felhalmozódás. Ezek jelenléte fokozza a melanin termelést, ezzel a foltos elváltozások megjelenését; a ráncok kialakulását, mert roncsolódik a kollagén és elasztin rostokból álló háló; ill. a hyaluronsav mennyisége is lecsökken a bőrben, mely felelős a bőr hidratáltságáért, teltségéért.

Mi lehet a megoldás? Víz vagy hidrogénes víz?

aquasure

A normál vízrészecskék nagyobbak, mint a pórusok, így NEM tudnak oda bejutni, hogy kimossák a szennyeződéseket. A hidrogénes víz részecskéi viszont kisebbek, mint a pórusok, így könnyedén bejutnak oda és kimossák a benne lévő szennyeződéseket. Ezután bejutva a testbe elkezdik közömbösíteni a szabad gyököket. Kapcsolódva velük vízzé alakulnak, mely vizet a test vizelet és izzadtság formájában kiválasztja magából. A fentiek tükrében érthető, hogy miért állítjuk azt, hogy hatékony bőrápolási kezelések nem léteznek hidrogénvizes bőrkezelések nélkül.

Milyen élettani hatásai vannak a hidrogénes vízterápiának?

  1. A bőr öregedés főbb jeleinek hatékony megszüntetése.
  2. Keratin maradványok eltávolítása a bőrről.
  3. A bőr tisztítása, hidratálása.
  4. A szabad gyökök eltávolítása a bőrből. Ez egy fontos tulajdonság, hisz e nélkül a bejuttatott hatóanyagok sem képesek beépülni a sejtekbe.
  5. A bőr önmegújító folyamatainak támogatása.
  6. A bőr tónusának, minőségének javítása.
  7. BŐRFIATALÍTÁS sejtszinten!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..