Holisztikus terápiák

Holisztikus terápiák, avagy ismerd meg önmagad

Mi emberek, több egymástól függő részből állunk, és az egyik rész működése egyenlően befolyásolja a többi részt. Ma sokan szenvednek krónikus betegségekben, melyekre hosszú idő óta nem találnak megoldást, így egyre többen fordulnak a holisztikus terápiák felé. Az optimális egészség kialakításában a mai orvoslás – hozzáteszem nélkülözhetetlen a léte – nem mindig tud segíteni.

Ám egy jól kiegyensúlyozott ütemterv elkészítése (nagyon fontos!), ami figyelembe veszi az egészségi állapotot, az emberek különböző aspektusait és magába foglalja a nem-invazív és természetes gyógyulási módszereket, akár a legakutabb állapotokat is biztonsággal segít megoldani. A titok abban rejlik, hogy a tüneti kezelés helyett okokat keressünk. A betegség megelőzése jobb, mint a gyógyítás és költséghatékony módja a test saját és veleszületett gyógyító képességeinek felélesztése. 

Az optimális egészség nem a teljes betegségmentes életről szól, hanem a testi, érzelmi, lelki és szellemi aspektusok egyensúlyának folyamatos alakításáról. Fizikai síkon első a helyes táplálkozás megalkotása. Igen, nagyon fontos lenne mindenkinek rátalálnia a neki leginkább megfelelő ételek sorára. Az evés az egészség terén jól álló nemzeteknél az életöröm kifejezése. Viszont nagyon sok országban, sajnos nálunk is, sokan ezt „csak” evéssel elégítik ki. Az evési problémák mögött feltárul a lélek fájdalma is, hisz a háttérben legtöbbször nem táplálkozási, hanem lelki és társadalmi problémák is rejlenek. Az egészségtelen étkezés a környezetünkhöz való zavart viszonyunk kifejeződése.

Aki ünnepli az életet, annak több jut belőle és egészségesebben éli meg, mint az, aki másképp gondolkodik róla. Az evésnél sem feltétlenül a „mit?”, hanem a „hogyan?”a fontos. Régen az embereknek csak szerény ételválaszték állt rendelkezésükre, azt kellett enniük, ami a saját régiójukban elérhető volt számukra és ez optimális volt. Többet foglalkoztak a „hogyan?”-nal………..

Az első lépést megtenni az új felé, sokszor félelmetes és nehéz döntés. Ne habozz, ha többet szeretnél ünnepelni és fontosabb a „hogyan?”, keress meg bátran. Feltárjuk az okot és megkeressük az egyéni megoldásodat.

Kattints:

https://otelem.com/termeszet-gyogyaszat/joalis-terapia/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..